Nieuws

Over NederWoon

HOUTbare woningen in de verhuur in Hengelo

Hengelo, 25-06-2021

Op 17 juni zijn we bij NederWoon Verhuurmakelaars Deventer gestart met de verhuur van 4 circulaire en energiezuinige eengezinswoningen met tuin, berging en een openbare parkeerplaats in de nabijheid van de woning.

HOUTbaar wonen, het concept HOUTbaar wonen is koploper in duurzaam en circulair bouwen. Er worden uitsluitend materialen gebruikt uit natuurlijke en/of hernieuwbare bronnen. Zo bestaat het constructieve skelet van de conceptwoningen HOUTbaar wonen uit gecertificeerd hout afkomstig van streng beheerde Finse bossen. Vervuilende materialen zoals gips, cement, beton, of staal worden nauwelijks gebruikt. Zo slaan de conceptwoningen HOUTbaar wonen meer CO2 op in de constructie dan er vrijkomt tijdens de bouw of levensduur.

De concept woningen van HOUTbaar zijn toekomstbestendig. Zo voldoen de woningen aan de hoogste standaarden. Een woning is erg goed geïsoleerd, voorzien van triple glas, luchtdicht en dampopen gerealiseerd en voorzien van zeer hoogwaardige klimaatinstallaties en zonnepanelen!

Hiermee lopen de woningen jaren voor op de minimumeisen. Daarnaast zijn het comfort, de gezondheid- en energieprestaties helemaal klaar voor de toekomst. Daarbij wordt alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die geen of nauwelijks onderhoud nodig hebben.

De concept woningen HOUTbaar houden rekening met hergebruik. Zo zijn alle concept woningen HOUTbaar energie én CO2 neutraal, wordt er geen gebruik gemaakt van schaarse of ongezonde grondstoffen en kan de woning volledig of in delen worden hergebruikt.