Nieuws

Over NederWoon

25 jaar NederWoon: Een terugblik op 25 jaar ondernemen

Apeldoorn, 22-07-2024

Wat een mooi moment: NederWoon bestaat 25 jaar! Hoog tijd voor een terugblik op de afgelopen 25 jaar ondernemen. Jaren die, nu we terugkijken, vol zitten met spannende keuzes, bijzondere (zaken)partners en dingen die super goed zijn gegaan en een serie mislukkingen. Dat levert mooie en spraakmakende verhalen op, waar we veel van geleerd hebben. Nu, 25 jaar later, blikken we terug op deze mooie jaren.

Hoe het ooit begon
In 1999 startte Rob Noort op 23-jarige leeftijd NederWoon. Maar het avontuur begon eigenlijk al vr die periode. Daarvoor gaan we terug naar het jaar 1997-1998. Rob: "Ik werkte toen bij Direct Wonen. Dit bedrijf verhuurde woonruimtes en beheerde vastgoed. Ik werkte zowel op de locatie in Amsterdam als in Apeldoorn."

Direct wonen: de beginjaren
"Een van mijn meest onvergetelijke momenten bij Direct Wonen was met een van onze eerste klanten op het kantoor in Apeldoorn. Deze man kwam aan op de fiets in eenvoudige kleding en wilde een kamertje boven zijn woonkamer verhuren. Dat was geen probleem, dus wij hebben dat voor hem geregeld en de huurder netjes bij hem langsgebracht. Hij was er superblij mee.

'Achter een bescheiden verschijning kan een grote vastgoedbelegger schuilgaan'

Later bleek deze man niet alleen een kamertje in zijn eigen huis te hebben, maar hij had ook nog andere panden en appartementen. Uiteindelijk bleek hij eigenaar te zijn van maar liefst 200 kamers en appartementen. Dit leerde mij om nooit te oordelen op basis van uiterlijk of het vervoermiddel van een klant. Achter een bescheiden verschijning kan een grote vastgoedbelegger schuilgaan."

De tijd bij Ben Goos
"Na mijn periode bij Direct Wonen ben ik aan de slag gegaan bij Ben Goos, een makelaar in Apeldoorn. Ben is echt een hele goede makelaar en ik heb daar veel geleerd. Na een jaar werd mijn contract niet verlengd omdat ik te jong was. Hij had gelijk. Ik was op dat moment nog niet echt geschikt voor het vak van aan- en verkoopmakelaar. Daar ben ik hem tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Het was namelijk het duwtje dat ik nodig had om voor mezelf te beginnen."

'Elke keer als ik Ben Goos tegenkom, bedank ik hem hiervoor.'

Grond te koop
"Ik heb leuke herinneringen aan mijn tijd bij Ben Goos. Zo kan ik me de volgende situatie nog goed herinneren: In het jaar dat ik daar werkte, was er een Huizenbeurs in de Americahal. Ben had een grote advertentie geplaatst met de tekst 'grond te koop'. Veel Apeldoorners wilden graag hun eigen huis bouwen en waren erg nieuwsgierig.

Tot de dag van de beurs vertelde Ben ons niets over welke grond we gingen aanbieden. En toen gebeurde het:

Uiteindelijk mocht ik met een pick-up truck zand ophalen en dit op de beurs neerzetten met een 'te koop' bord erin. Dit zorgde voor zowel positieve als negatieve reacties, maar het zette Ben Goos in ieder geval op de kaart."

Het begin van
Toen Rob zijn werkzaamheden bij Ben Goos in 1999 stopte, besloot hij voor zichzelf te beginnen. 23 jaar jong, ambitieus en leergierig stapte hij vol goede moed naar de KvK om zijn nieuwe onderneming in te schrijven. De naam van die onderneming?

Plot twist: het is niet NederWoon

Nieuwsgierig naar wat het wel was? Houd onze LinkedIn en website in de gaten. Volgende keer vertellen we jullie meer over welke naam het wel was en hoe NederWoon aan haar merknaam en eerste huisstijl komt.

Start - 07-2024