Nieuws

Over NederWoon

NederSolar aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker!

Apeldoorn, 05-12-2023

Garantiefondsen voor zonnepanelen: misschien heb je er wel eens van gehoord. NederSolar is sinds oktober aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker En dat is goed nieuws! Waarom?

Garantiefondsen voor zonnepanelen: misschien heb je er wel eens wat over gehoord. NederSolar is sinds oktober aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker. En dat is goed nieuws! Waarom? Nou, het heeft namelijk heel wat voordelen dat jouw zonnepanelen-installateur is aangesloten bij een garantiefonds. Je leest hier welke voordelen dit voor jou heeft.

Wat is een garantiefonds?
Voordat we uitleggen wat de voordelen voor jou zijn, is het wel zo handig om eerst uit te leggen wat een garantiefonds precies is. Een garantiefonds voor zonnepanelen is een financiële instelling of organisatie die in het leven is geroepen om consumenten (jij dus!) te beschermen tegen financiële risico’s wat betreft de installatie van zonnepanelen. Je kunt het vergelijken met een vangnet voor consumenten in gevallen van faillissement, wanprestatie of andere problemen met je zonnepanelen installateur.

Voordelen van een garantiefonds voor zonnepanelen
Het inschakelen van een zonnepanelen installateur die is aangesloten bij een garantiefonds biedt verschillende voordelen en zekerheden. Het garantiefonds is namelijk een soort financieel vangnet voor jou, en dat kan in sommige gevallen goed van pas komen.
1. Financiële zekerheid
Een garantiefonds kan jou financiële bescherming bieden. Bijvoorbeeld als een zonnepanelen installateur failliet gaat of om wat voor ’n reden dan ook niet de dienst levert waarvoor jij betaald hebt. Het garantiefonds kan ervoor zorgen dat jij hiervoor financieel wordt vergoed of dat het werk wordt afgemaakt door een andere gekwalificeerde professional.

2. Kwaliteit
Als zonnepanelen installateurs zich willen aansluiten bij een garantiefonds, moeten zij verplicht voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen. Zo weet je zeker dat je altijd kwaliteit en professionaliteit krijgt wanneer je een installateur kiest die is aangesloten bij een garantiefonds.

3. Langdurige garantie
Installateurs die zin aangesloten bij garantiefondsen bieden vaak langdurige garanties op hun installaties. Je kunt bijvoorbeeld denken aan productgaranties op de zonnepanelen zelf, of garanties op de diensten die ze leveren. Het garantiefonds is dus een extra laag van bescherming.

4. Consumentenbescherming
De installateurs die zich aansluiten bij een garantiefonds zijn extra gemotiveerd om de belangen van de consument te beschermen. Het biedt een extra niveau van zekerheid voor jou.
Voordat je een zonnepanelen installateur kiest, is het dus belangrijk om naar het garantiefonds te kijken. Welke voorwaarden van garantie worden hier gesteld? En wat is de reputatie van dat garantiefonds? Geen onbelangrijke vragen om vooraf even te checken. Dat hebben wij natuurlijk ook gedaan met Stichting Garantiefonds ZonZeker.

Stichting Garantiefonds ZonZeker
Stichting Garantiefonds ZonZeker is een collectief van zelfstandige installateurs. Onze ervaring is dat zelfstandige installateurs altijd extra servicegericht zijn, omdat hun inkomsten én hun imago direct verbonden is met de tevredenheid van hun klanten. Door de krachten van een grote groep gelijkgestemden te bundelen, kan een collectief gesmeed worden wat zelfs meer kan dan de bekende, grote installateur.

In een branche waar consumenten en bedrijven al gauw door het enorme aanbod verdwaald raken, schept Stichting Garantiefonds ZonZeker duidelijkheid en biedt bovendien verregaande zekerheden bij de aankoop van zonnepanelen. Die zekerheden laten zien dat de keuze voor een (lokale) zelfstandige installateur veel voordelen biedt. (Bron: SGZZ)

Bekijk onze persoonlijke NederSolar pagina op de website van SGZZ. Ook hebben ze ons aangekondigd als ‘Nieuwe Deelnemer’ op hun nieuwspagina.

Meer weten over garantiefondsen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.