Nieuws

Over NederWoon

Verhuizen in de bloedhitte: 10 tips

Apeldoorn, 02-08-2018

In de zomer verhuizen, veel te warm! Zeker als het 30 graden of warmer is. Helaas ontkomen we er soms niet aan, we kiezen immers niet zelf de beschikbaarheidsdatum van ons nieuwe huis. Daarnaast wil je natuurlijk zo snel mogelijk je nieuwe stulpje bewonen. Zo overleef je het:

1. Begin ruim van tevoren. Op sommige dagen is het zo warm dat het inpakken van ‘slechts’ één doos al te veel voelt. Zeker als je overdag werkt, is het ook qua temperatuur gezien raadzaam om dit in de avond of vroege ochtend te doen.

2. Zorg ervoor dat er een ventilator draait tijdens het inpakken of uit elkaar schroeven van je spullen. Dat is wel zo aangenaam, want het is al zweten genoeg. Gooi die ventilator dus nooit in een niet te traceren doos, want in je nieuwe huis is tijdens het uitpakken van al die dozen en het in elkaar zetten van je meubels zo’n ventilator ook geen overbodige luxe.

3. Voor een extra verkoelend effect plaats je bevroren flesjes water voor de ventilator, de lucht zal koeler aanvoelen.

4. Zorg voor een strakke planning. Verhuizen is al vermoeiend genoeg met dit weer, je wil geen kopzorgen erbij.

5. Drink genoeg! Water, water en nog een water. (Oké, na het verhuizen heb je best een biertje verdiend)

6. Zorg voor genoeg hulp. Veel handen maken licht werk. Hebben je vrienden of familie ook vrij of vakantie? Helpen! Ga zeker niet proberen om loodzware items in je eentje te tillen. `Ha buurman, ook vakantie? Dat komt mooi uit..’

7. Het spreekt eigenlijk voor zich: die chocolade die je nog hebt liggen? Opeten! Alles wat ook maar een beetje kan bederven of smelten eet je op of gooi je weg. Geen geklieder. Koelkastspullen dump je tijdelijk bij familie, of verhuis je met een koelbox.

8. Zorg ervoor dat je een doekje in de buurt hebt waar je je zomerhoofd (of dat van je wat oudere familielid ;) ) af en toe mee kunt af deppen.

9. Winterkleding? Dat kun je weken van tevoren al inpakken. Die dikke trui hoeven we voorlopig toch niet te zien.

10. Bedenk van tevoren zo ver mogelijk waar alles moet komen te staan. Schrijf dit op de betreffende doos, of op het item. Geef daarnaast duidelijk instructies aan je helpers, maar ga zeker niet lopen schreeuwen. Dit scheelt extra gesjouw en een hele hoop ergernis. 'Waarom staat deze doos met boeken in de badkamer?'

Met deze tips moet het vast lukken om de verhuizing in de hitte te doorstaan. Wij wensen je dan ook heel veel succes.